Στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων που δημιουργήθηκε στο Γυμνάσιο- Λ.Τ Μητρόπολης κατά το σχολικό έτος 2022-23, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 03-11-2022 στις 18:00 στο σχολείο επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Η σχέση των εφήβων και των νέων με το διαδίκτυο σήμερα. Προκλήσεις, ευκαιρίες αλλά και κίνδυνος εξάρτησης».

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας έχει αυξηθεί η χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους με αρνητικά κυρίως αποτελέσματα.  Οι γονείς αντιλαμβανόμενοι την εξάρτηση των παιδιών τους δυσκολεύονται να θέσουν όρια είτε επειδή δε γνωρίζουν τους κινδύνους είτε γιατί δεν είναι αρκετά ενημερωμένοι. Στόχος, λοιπόν, της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι γονείς για τους κινδύνους του διαδικτύου και τους τρόπους διαχείρισης του προβλήματος. Η ημερίδα στέφθηκε με επιτυχία καθώς οι γονείς/κηδεμόνες έδειξαν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν:

Ο κ. Γούσιας Νικόλαος, ανθυπαστυνόμος, Προϊστάμενος Πληροφορικής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας

Ο κ. Βάρρας Αλέξανδρος, Ψυχολόγος

Η κ. Τσικρίκα Αικατερίνη, Κοινωνική Λειτουργός

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε Καρδίτσας κ. Ζαχαρής Κωνσταντίνος και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μητρόπολης κ. Τσιρέπας Θωμάς.

Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν γλυκά και εδέσματα που δημιούργησαν εθελοντικά οι μητέρες των μαθητών/τριών.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος Διδασκόντων ευχαρίστησαν τον κ. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους ομιλητές και τον κ. Καρανάσιο Θωμά Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, ο οποίος συνέβαλε στην επιτυχία της ημερίδας.